crumble de mere

reteta pentru ‘bebe’ de aproape 3 ani 🙂 si pentru parinti

cu gluten si zahar, da?

reteta e adaptata dupa bbc good food

Ingrediente:

3 mere mari (reteta zice 1kg)

2 linguri zahar tos (eu folosesc de trestie), 2 linguri zahar pudra (reteta originala e cu 100g zahar pudra si 4 linguri zahar tos)

un sfert pachet de unt

faina cat cuprinde (cam 100 g)

scortisoara, ghimbir (optional)

Preparare:

Se framanta un aluat sfaramicios din unt, 2 linguri zahar pudra si faina, se da la frigider cam 10-15 minute

Merele se curata, se taie cubulete si se pun intr-o tava tapetata cu unt, se presara deasupra zaharul tos, scortisoara si ghimbirul, apoi aluatul faramicios

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Se mananca rece sau cald. Merge cu inghetata, dar silueta mea si gatul copilului au zis ca nu 🙂

A iesit cam asa:

crumble cu mere

Acum ca am bucatarit, merg sa fac asta

Pofta buna!

Advertisements

3 responses

  1. Miam-miam-miam! 🙂
    Daca varianta clasica, de pandispan cu mere e una din retetele mele preferate (ceva mai laborioasa, se si intoarce cu fundul in sus, la sfarsit, ceea ce ma face sa ma panichez maxim 🙂 ) asta chiar suna super, mai ales ca o pot face si eu 😀 Asteptam inca o luna sa se faca si merele din gradina, ca sa iasa super, ca astea de cumparat sunt cam apa chioara 🙂 Pana atunci cred ca o incerc cu alte fructe, de sezon 🙂

    Like

  2. o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa recomand

    Like

    1. da, gustoasa si cu ceva mai multe calorii decat ne-am dori, totusi nu din categoria ‘bombe’ 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: