Asediul jucariilor la 2 ani – Marele artist

Dupa carti, la 2 ani pe Baietzel il intereseaza, evident, ca pe orice copil de varsta lui, sa faca zgomot si mizerie.

Cel mai mult ii plac ‘culolile’. Mai nou si cariocile. Care, desi teoretic sunt washable, de fapt nu sunt. Pleaca de acasa dimineata cu degetele verzi, ca un extraterestru. Asta e.

La varsta asta e in stare doar sa tina creionul in pozitia corecta si sa mazgaleasca, atat. A, si recunoaste cateva culori, vreo 4-5.

Plastilina ii place mult, dar ma pune pe mine sa o modelez, de lene 😀 Dar tot e fain.

Pe tabla de scris magzaleste doar din interesul meschin de a ma pune pe mine sa ‘stelge, mama’ din 5 in 5 secunde. Altfel, daca e cu tac’su prin preajma, nu-l intereseaza.

Il intereseaza desenele cu creta- a mai desenat si pe gresie, dar de regula desenam afara. Geniala e creta 3D. Am desenat cu tac’su 2 ore, in timp ce copilul dormea 😀 Copilul nu a fost impresionat de rachetele 3D, s-a apucat de mazgalit in legea lui, ca mai inainte. Dar e dementiala inventia.

Muzica sau zgomot? Greu de spus. Dar e clar ca-l preocupa. Ambele.

Pianul mic nu-l mai intereseaza de vreo 2 luni, cand a sesizat ca orga canta de-adevaratelea. Il foloseste la zgomot, orga face muzica 🙂 Castanietele sunt ‘ale lui mami’ (don’t know why), tac’su e pus sa cante la muzicuta (el n-are destula forta), cu toba se plimba prin casa agatata de gat, de preferinta la 7 dimineata. Chestiile de suflat sunt folosite ocazional si accidental.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. se vede ca pe langa o mama ocupata esti si o mama foarte interesata de dezvoltarea copilului ei si de fericirea lui. Felicitari pentru tot ce faci si pt ca impartasesti cu noi asta si pentru minunatul stil „zglobiu” artistic. E usor si placut de digerat! Ca o inghetata racoroasa de fructe pe timp de vara.

    Apreciază

    1. multumesc, Adriana! adevarul e ca chestia asta cu inventarierea jucariilor mi-o propusesem de mult, dar pana n-a trebuit sa fac o ordine generala n-am reusit sa ma mobilizez sa le si pozez 🙂 mie mi-a lipsit un loc unde sa gasesc cam ce jucarii potrivite pentru o anumita varsta as putea cumpara… si imi ia mult timp sa ‘research-uiesc’ pe net din diverse surse, asa ca sper sa ajute alte mamici

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: